Kayıtlar

Ocak 5, 2020 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Haftanın Yemeği: Sarımsaklı Osmanlı Pilavı(Bulgurlusu)

Resim
2020’de evde daha çok ev yemeği yapmak ve bu işi daha eğlenceli hale getirmek için her hafta bir yöresel yemek yapma kararı almıştım. Yılın ilk yemeği Osmanlı mutfağının önemli yemeklerinden “ Sarımsaklı Pilav ” yaptım. Ancak bir farkla benimki bulgurlu 😁 Normalde pirinçle yapılıyor. Bu pilavın en önemli özelliği adından da anlaşılacağı üzere 20-30 diş sarımsak içermesi. Tarif, Selçuklu Mutfağı üzerinde uzman aşçı Yunus Emre Akkor’un.  İsterseniz bu linke tıklayarak malzemeleri ve yapılışını okuyabilirsiniz.  Afiyet olsun.