Kayıtlar

Eylül 2, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Elif Oymak: "Üniversite zamanlarıma tekrar dönseydim, Facebook'u hayatımdan tamamen çıkarmaya çalışır, sosyal medyaya daha az vakit ayırırdım."

Resim
Üniversiteye yeni başlayanlar veya halihazırda okuyanlar için rehber olacağına inandığım röportaj serisinin bu haftaki röportajını Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden bu yıl mezun olan Elif Oymak ile yaptım.  Elif ile yollarımız üniversitedeki 2.yılımda kesişti. Aynı bölümde olmamız dolayısıyla, konuşacak konularımız hep çok fazla oldu. Arkadaşlarımızla buluştuğumuz zamanlarda da ortamın neşe kaynağı olmuştur hep. Anlattıkları, anlatış tarzı, hali ve tavrı. İyi ki olduğun gibisin Elif, doğal ve içten. RÖPORTAJ: Şeyda: Seni sürekli mutlu eden basit bir alışkanlığın var mı? Elif Oymak: Kitap okumak ve erken kalkmak beni mutlu eder. Şeyda: Seni gün içinde huzursuz hissettiren bir alışkanlığın var mı? Elif Oymak: Planladığım şeyler aksadığında mutsuz hissederim. Örneğin öğlen saat 2’de spor yapmak için plan yapmışsam ve biri gelip o saatte bir grup buluşması var derse bu durumda sporum aksıyor. O yüzden modum düşer.  Şeyda:   Sa

Eylül Ayı Kitap Önerisi!

Resim
Her defasında mutlu eden nadir şeylerden biridir "kitap" okumak.  Madem mutluluğa dair yazıyorum, okumaktan zevk aldığım, her okuduğumuzda bizi mutlu diyarlara götürebilecek, ufkumuzu genişletecek kitaplar üzerine de yazmalıyım dedim.  Eylül Ayı sizi mutlu kılacak öğretileriyle dolu kitap önerisi:   İtiraflarım-Tolstoy Kitabın içeriği hakkında çok bilgi vermeyeceğim. Benim gibi içerik hakkında detaylı bilgi almayı sevmeyenler olabilir.  Kısaca Tolstoy bu kitabında hayatın ne olduğunu, neden ve nasıl yaşanabileceğini  sorgular. Oldukça akıcı ve anlaşılır tarzda bir kitap.  Hayat hakkında durup düşünmeyi sevenlere özellikle tavsiye ederim! Mutlu okumalar!