Haftanın Yemeği: Sarımsaklı Osmanlı Pilavı(Bulgurlusu)

2020’de evde daha çok ev yemeği yapmak ve bu işi daha eğlenceli hale getirmek için her hafta bir yöresel yemek yapma kararı almıştım. Yılın ilk yemeği Osmanlı mutfağının önemli yemeklerinden “Sarımsaklı Pilav” yaptım. Ancak bir farkla benimki bulgurlu 😁 Normalde pirinçle yapılıyor.

Bu pilavın en önemli özelliği adından da anlaşılacağı üzere 20-30 diş sarımsak içermesi. Tarif, Selçuklu Mutfağı üzerinde uzman aşçı Yunus Emre Akkor’un. 

İsterseniz bu linke tıklayarak malzemeleri ve yapılışını okuyabilirsiniz. 

Afiyet olsun.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Geçen Hafta Ne Okudum:”Asi Kızlara Uykudan Önce Hikayeler”

Kasım Ayı Kitap Önerisi Açıklandı Keyifli Okumalar!

Koronavirüs zamanında sakin kalmak için yapılabilecek 10 şey: