Haftanın Tatlı Tarifi Charlie'nin Çikolata Fabrikasından: Çikolata Kaplamalı Çilekli Çokobar
Charlie'nin Çikolata Fabrikası ile büyümüş bir nesiliz. Ya kitabını okumuş, ya filmini izlemişizdir.
Bu harika hikayenin yazarı Roald Dahl da bir çikolata sever ve çikolata tarihine hakim bir insan.
Bu haftanın tatlı tarifi de Roald Dahl'in 2016 yılında Can Çocuk’tan çıkan Benek Tozu ve diğer Müthiş Sırlar adlı kitabında, bizlerle paylaşılan Mr. Wonka’nın gizli tariflerinden biri
Bay Wonka'nın Çikolata Fabrikasından Tarifler
- 20 x 25 cm derinliğinde bir pasta kabı
- Pişirme kâğıdı
- Geniş bir tencere
- Gıda termometresi
- Kurabiye kalıpları
- 450 gr pudra şekeri
- 100 gr tuzsuz tereyağı
- 175 ml koyulaştırılmış süt
- Birkaç damla pembe gıda boyası (elinizi korkak alıştırmayın)
- 1/2 çay kaşığa çilek aroması (bunda da elinizi korkak alıştırmayın)
- Kaplama için 100 gr eritilmiş çikolata
On aç gözlü çocuk için yeterli.
Yapılışı:
- Pişirme kâğıdına tereyağı sürün ve kâğıdı pasta kalıbına yerleştirin.
- Aroma ve gıda boyası hariç bütün malzemeyi yayvan bir tencereye koyup kısık ateşte pişirmeye başlayın.
- Ara sıra karıştırın. Şeker çözüldükten sonra karışımı yavaş yavaş kaynatın ve kaynarken sürekli karıştırın (karışımın yapışmasını ve tencerenin dibinin tutmasını engellemek için.)
- Gıda termometresini tencereye yerleştirin Ve karışımı 118°C'ye kadar kaynatın. Bu işlem yaklaşık beş dakika sürecek.
- Tencereyi ocaktan alin, karışımı baloncuklar sönene kadar karıştırın, sonra aromayı ve gıda boyasını ekleyin.
- Karışım katılaşıp tanecikli hale gelene kadar ahşap bir kaşıkla, yaklaşık üç dakika hızlıca çırpın.
- Karışımı kâğıtla kapladığınız kalıba dökün ve kenara alın. Gerekiyorsa, sıcak suya batırılmış bir spatulayla üzerini düzleştirin.
- Şekilli kalıplarla kestiğiniz çokobarların bir tarafını eritilmiş çikolataya batırın ya da çikolatayla farklı desenler vererek çokobarları süsleyin.
Not: Tarif İpek Şoran çevirisiyle Can Çocuk’tan yayımlanan Roald Dahl’ın Benek Tozu ve diğer Müthiş Sırlar kitabından alınmıştır.

Yorumlar
Yorum Gönder