Evde Fıstık Ezmesi Yaptım. Sonuç : SAĞLIKLI ve HARİKULADE LEZİZ.

Fıstık ezmesini seven, içinde ne olduğunu tam olarak bilmek isteyen ve marketlerdeki paketli gıdaları almak istemeyen biri iseniz bu tarif size göre.

Malzeme listesi:

-200/300 gram tuzsuz fıstık
-1 yemek kaşığı üzün/keçiboynuzu pekmezi
-1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı


Kabuklarını soyduğunuz tuzsuz fıstıkları mixerde iyice püre haline getirin. Fıstığın kendi yağının daha çok açığa çıkmasını istiyorsanız makinada fıstıkları ezmeden önce tavada kavurabilirsiniz. Ayrıca kavurunca fıstıklar daha kolay eziliyor.  Püre haline gelmiş fıstık ezmesine 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ve 1 yemek kaşığı üzüm/keçiboynuzu pekmezi koyun. Karıştırın.

Her bir fıstık tanesinin tadını çıkararak afiyetle yiyin.

Not: Ben yarım su bardağı kadar yer fıstığı ile yaptım. Ondan bu kadar az çıktı :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Geçen Hafta Ne Okudum:”Asi Kızlara Uykudan Önce Hikayeler”

Kasım Ayı Kitap Önerisi Açıklandı Keyifli Okumalar!

Koronavirüs zamanında sakin kalmak için yapılabilecek 10 şey: