Evde Fıstık Ezmesi Yaptım. Sonuç : SAĞLIKLI ve HARİKULADE LEZİZ.
Malzeme listesi:
-200/300 gram tuzsuz fıstık
-1 yemek kaşığı üzün/keçiboynuzu pekmezi
-1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
Kabuklarını soyduğunuz tuzsuz fıstıkları mixerde iyice püre haline getirin. Fıstığın kendi yağının daha çok açığa çıkmasını istiyorsanız makinada fıstıkları ezmeden önce tavada kavurabilirsiniz. Ayrıca kavurunca fıstıklar daha kolay eziliyor. Püre haline gelmiş fıstık ezmesine 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ve 1 yemek kaşığı üzüm/keçiboynuzu pekmezi koyun. Karıştırın.
Not: Ben yarım su bardağı kadar yer fıstığı ile yaptım. Ondan bu kadar az çıktı :)
Yorumlar
Yorum Gönder